11 лютого 2013
Передвиборна програма кандидата в депутати до Вінницької обласної ради Костянтина Васюка

Моєю метою є відстоювання національних і соціальних прав та інтересів українських громадян ‒ мешканців м. Калинівка і Калинівського району.

I. Влада і суспільство.

1. Зробити прозорою діяльність обласної влади. Домогтися прямої теле- та радіотрансляції сесій обласної ради та щоквартальної звітності голів обласної ради та облдержадміністрації перед громадою Вінниччини.

2. Сприяти запровадженню практики місцевих плебісцитів (референдуми, громадські слухання, загальні збори мешканців) з усіх життєво важливих та спірних питань (земельних, майнових, релігійних тощо).

3. Блокувати ухвалення рішень обласної ради, які порушують законодавство та мають корупційні ознаки. Протидіяти практиці рейдерських захоплень, земельних і майнових спекуляцій.

4. Вимагати усунення з державної служби представників колишньої компартійної номенклатури, колишніх агентів КДБ, корупціонерів та представників антиукраїнських політичних кіл. Вимагати від держслужбовців обов'язкового вживання української мови під час виконання службових обов'язків та публічних виступів. Миттєво реагувати і вживати заходи на будь-які антидержавні та антиукраїнські дії в області та державі.

II. Господарство.

1. Відстоювати економічно обґрунтовані та прозорі тарифи на комунальні послуги та можливість укладання прямих угод між мешканцями та постачальниками комунальних послуг.

2. Домагатися відкриття обласної біржі аграрної продукції та створення обласного сільськогосподарського гуртового ринку. Протидіяти закупівлі продукції у селян за заниженими грабіжницькими цінами, встановити справедливі закупівельні ціни на сільськогосподарську продукцію.

3. Сприяти розвитку малого та середнього бізнесу в області.

4. Заборонити змінювати цільове використання земельних ділянок під дитячими і спортивними майданчиками, скверами, парками.

5. Впровадження обласної програми альтернативної енергетики: використання дизпалива з вугілля, біопалива, вітрової, сонячної та гідроелектроенергії тощо.

III. Здоров'я та освіченість нації.

1. Сприяти розробці та запровадженню дієвої обласної програми культивування здорового способу життя, яка б включала пропаганду духовного і фізичного здоров'я, боротьбу з наркоманією, алкоголізмом, тютюнопалінням.

2. Запровадити в області дієву програму добровільного медичного страхування.

3. Сприяти розширенню мережі дошкільних освітніх закладів та відновленню й збереженню системи позашкільних закладів та дитячо-юнацьких спортивних шкіл.

4. Не допустити утворення на території області відстійників для нелегальних мігрантів. Посилити боротьбу з нелегальною міграцією.

IV. Інформаційний та культурний простір.

1. Наполягати на впровадженні програми, завдяки якій на конкурсній основі будуть надаватися стипендії і гранти на здійснення мистецьких проектів, створення національних творів літератури, образотворчого мистецтва, музики, кіно, вистав, концертних програм, телерадіопрограм тощо.

2. Ініціювати створення мережі українських книгарень в області, добиватися скасування місцевих зборів на україномовне книговидання, аудіо- та відеопродукцію.

3. Заборонити пропаганду в місцевих ЗМІ українофобії, аморальності, насильства, різного роду збочень та нездорового способу життя.

4. Впровадити закупівлю коштом державного бюджету національних творів літератури, образотворчого мистецтва, музики, кіно для поповнення фондів бібліотек, музеїв, фонотек, репертуару театрів, музичних та інших творчих колективів тощо.

V. Історична справедливість.

1. Домагатися ліквідації та заборони використання знущальних щодо українців імперсько-большевицьких символів, пам'ятників, відзначень дат та назв на честь катів української нації.

2. Ініціювати встановлення пільг та матеріальної допомоги мешканцям області - учасникам українських національно-визвольних змагань в 1940-1950 - х р.р.

2. Сприяти забезпеченню збереження та розвитку прав традиційних українських церков.

4. Ініціювати створення обласного музею-меморіалу Української звитяги (збройної боротьби за незалежність України).