17 травня
Олексій Фурман: Влада не повинна зупинятися лише на забороні інтернет-ресурсів та російських соцмереж

Цього року ми відзначаємо 100-річчя Української революції. На жаль, тоді ми не змогли втримати нашу державність та незалежність. Однією з причин нашої поразки були запізнілі кроки українських керманичів і загравання з ворогом. Вчили історію і дійшли висновку: "Що історія, так нічого і не навчила". Санкції проти російських інтернет-ресурсів та соціальних мереж потрібно було запроваджувати ще з початком обрання "проукраїнсько-європейського" Президента України та парламенту в 2014 році. Що тоді заважало патріотичній владі впровадити санкції проти ворога?

Якщо влада дійсно намагається боротися з російським бізнесом та інформаційним простором, то вкрай необхідно не обмежуватись лише цими заходами.

Чому лише після трьох років російсько-української війни були здійснені такі кроки? Не було можливостей чи бажання? Санкції не повинні бути часткові, вони мають бути задіяні у всіх царинах проти московського агресора.

Будучи нині головою фракції ВО "Свобода" у Вінницькій облраді ми домоглися на сесії підтримання заборони переміщення російських фур та розірвання стосунків з російськими містами-побратимами. Також ці ініціятиви вносили депутати-свободівці інших місцевих рад на Вінниччині. Чому такі ініціятиви пропонуємо ми, а не "проукраїнська" влада?

Якщо дійсно влада щира у своїх діях та готова боротися проти російського агресора економічно та військово, то Україна має долучитися до санкцій проти Росії та перестати гратися у "Мінські домовленості". Адже насправді нічого доброго вони нам не приносять і фактично ‒ це ті самі помилки, які робила влада сто років тому. Сподіваюся наша влада не зупиниться на досягнутому і буде запроваджувати інші заборони проти ворога, адже помилок історія не терпить.

Прес-служба Вінницької обласної організації ВО "Свобода"